.

.
.

2014. július 15., kedd

Beszerzendő Áruk Listája - BÁL

Ki ismeri azt a felfokozott lelki állapotot, tehetetlen dühöt, amikor elszánt, erős akarattal elmész a konditerembe, kishalált halsz a hasprés gépeken, másnap érzed is, hogy valami hatalmas dolog történt a hasizomzatoddal...csak amikor meg szeretnéd nézni, hogy mekkorát is nőttek azok a bizonyos kockák, csalódottan állsz a tükör előtt, mert még mindig a régi, (sajnos) jól ismert "egy-nagy-hasizom" köszön vissza...

A legrosszabb az egészben, hogy a fájdalom forrása, az a bizonyos megdolgoztatott hasizom valóban ott van - ott figyel a felszín alatt - sőt, lehet, hogy nőtt is (tehát "kockásodott"), csak éppen egy réteg zsír eltakarja a szemed elől.

Michelangelo mondta, hogy minden kődarabban ott rejtőzködik a tökéletes szobor, csak épp a fölösleget kell róla lekaparni. Én ebben szeretnék Neked segíteni.

Ez viszont egy hosszabb folyamat eredménye lesz. Ha olvasod a bejegyzéseket, bizonyára vagy annyira testtudatos, hogy tudd, az eredményes fogyás 2/3 részt a konyhában, és "csak" 1/3 rész a konditeremben megy végbe.

Ha ezt eddig csak elméletben tudtad, akkor most jött el az ideje annak, hogy nagytakaríts a spájzban, hűtőben, kamrában. Nézzünk körül, mit eszel nap mint nap. Van olyasmi raktáron, hogy prézli? Finomliszt? Finomított kristálycukor? Nesquik? Van? Használod is őket? Elmondom, soha nem fogsz lefogyni!

Összeállítottam - csokorba raktam - azokat az élelmiszereket, amelyeket be KELL szerezned, ha változtatni akarsz. Vessünk egy pillantást a képre, és menjünk sorba: fekvő, guggoló, térdelő és állósor...balról jobbra. 







1. kókuszolaj - hevíthető, nem ég oda, ezen pirítsd a zöldségeket
2. tengeri só - nagy szemcsés, nem túl erős
3. teljes kiőrlésű tönköly liszt - kenyér, süti alapja!
4. extra szűz olívaolaj spray (az, hogy spray, csak még finomabbá teszi az adagolást)
5. zabpehely liszt - a másik csodaszer, már volt róla szó: tökéletes kalóriacsökkentett tésztát lehet belőle nyújtani, rántást, panírt, stb.
6. (hátul) rizstészta - láttál már kövér thai embert? (egyszer a FB-on....)
7. (elöl) barna rizsliszt - sűrítésre

8. kukoricaliszt - első számú panír-alap (halak, húsok, zöldségek vonhatók be vele, isteni)
9. teljes kiőrlésű rozsliszt - tönkölyliszttel együtt alkalmazzuk kenyérkészítéshez
10. Xilit (nyírfacukor) - van több "barátja" is, pl. Stevia, fruktóz. Csak finoman!
11. kókusztej - tejfehérje és laktózérzékenyeknek, elsősorban a keleti és a csípős mártások kedvelőinek
12. finomítatlan nádcukor - ha már cukor... (mi CSAK kenyérsütéshez használjuk a kelesztés miatt)

Nem vagyunk aszkéták, sőt, paleosok sem vagyunk: eszünk mindent. Illetve majdnem mindent. Ami a legfontosabb: ezekből az élelmiszerekből bármi előállítható, amit eddig szerettél és megszoktál: tészta, sütemény, panír...bármi! Viszont a kalóriaértéke 30-50-70%-kal alacsonyabb lesz, mint ha az eddigi "jól bevált", még a nagymamától örökölt recept alapján készítenéd őket.
 
 
Ezeknek az élelmiszereknek a beszerzése lehet az egyik első lépés az életmódváltásod útján.

Tedd meg hát :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése