.

.
.

2013. december 20., péntek

"KIBORÍTÓAN NÉZEK KI"-TŐL A JÓ CSAJIG
Egy csodás átalakulás története

Joni az első személyi edzett kliensem. Két hónapig dolgoztunk együtt, október második felétől mostanáig.

Még iskolásként duatlonozott, de aztán egy sérülés miatt felhagyott a sporttal, és 32 éves korára bizony rárakódott néhány kiló, párnácska és fodrocska. Amikor találkoztunk, már öt éve semmit sem mozgott, és a táplálkozására sem ügyelt. Kedvenc étele a bolti "fitnesz müzli" volt, és délutánonként a munkahelyen vett egy-egy csokikát, aztán otthon sokszor éhesen aludt el igazi vacsora nélkül.

Étrendjében radikális változtatásokat vittünk véghez: lecserélte a fehér kenyeret, anyu főztje helyett az ételeket magának kezdte készíteni, a bolti müzlit lecserélte Gyula féle müzlire (ez a kedvence, Gyula külön neki írta a receptet :). Elmaradtak a délutáni csokikák és soha többet nem éhezett! Szinte minden nap megkérdeztem tőle: ugye nem éhezel? Mindennek ez az alapja!

Ami a mozgást illeti, heti 2 cross-training órára járt hozzám (intenzív erő és állóképesség fejlesztő csoportos óra), egy alkalommal futott pulzusmérő órával 50-60 percet, és egyszer végzett otthon általam összeírt gyakorlatokat kb 40 perc terjedelemben.

Már az első találkozásunkkor nagyon megkedveltem őt, láttam, hogy komolyan veszi, amit mondok neki. Nem nyomatta a nagy szavakat, soha nem jött kifogásokkal. Azt mondja, ő nem a szavak embere. De nem is kell. A tettei, az eredményei magukért beszélnek. Amikor az első fotókat készítette róla a férje (az egyiket, a derekát ábrázolót a montázsban láthatjátok), azt mondta nagy szomorúan: "kiborítóan nézek ki". Ehhez képest most :) Lehet kamillázni! Nézzétek csak a dereka ívét! Fodrok és párnák nélkül.

És akkor az eredmények számokban.

2013.10.22.
súly: 61,5 kg
testzsír arány: 37,5%
izom arány: 25,9%

derékbőség: 73 cm
combkerület: 57 cm
csípőkerület: 105 cm

2013.12.17.
súly: 57,2 kg
testzsír arány: 33,1%
izom arány: 27,8%

derékbőség: 68 cm
combkerület: 52 cm
csípőkerület: 96 cm

Joni egy percig sem éhezett, a mozgás pedig erőt adott neki, csökkentette a fáradékonyságát, egy szóval: visszaadta az életkedvét. A kollégák sorra jegyzik meg, hogy milyen látványosan megváltozott, ő pedig már előszedte azokat a kedvenc ruhadarabokat, amikbe évek óta most először újra belefér!  

Volt tehát egy álom. Közösen célt formáltunk belőle. Én adtam az edzői tudásom, ő adta a kitartását és az állhatatosságát. Ennek eredményeképp egy vitalitással teli, mosolygós, karcsú jó csaj lett belőle újra.

ENNYI A TITOK!



2 megjegyzés:

  1. Szép munka! Gratulálok mindkettőtöknek az elért fantasztikus eredményhez! Csak így tovább! :) Zsu

    VálaszTörlés