.

.
.

2013. december 30., hétfő

SEGÍTSÉG A FOGYÁSHOZ - NEKED IS


Jonival a képen látható változást sikerült elérnünk 2 hónapos közös munkánk eredményeképp. Felsoroltunk 4 hibát, amit a személyi edzés megkezdése előtti étkezési szokásaiban találtunk. Érdekel a megoldás? Rögtön a hibák után megtalálod.

Részlet most készülő szakdolgozatomból:

"1. A napi étkezések száma nem volt elegendő. A program előtt reggelit 8, ebédet 12, vacsorát pedig este 6 előtt igyekezett fogyasztani. Áldozatul esett annak a tévhitnek, hogy este 6 után már semmit sem szabad enni, ezért többször éhesen aludt el. Megállapodtunk abban, hogy soha, semmilyen körülmények között nem szabad éheznie. Ehhez a nap folyamán 2-4 óránként egyen, tehát napi 5-ször, este pedig fehérjetartamú ételt fogyasszon: húst, halat, tojást, tejterméket.

 2. Étrendjében kevés volt a „jó” szénhidrát. Csoki és fehér lisztből készült péksütemények helyett teljes kiőrlésű pékáruk, zabkása fogyasztását javasoltam neki – főleg edzések előtt a megfelelő energiaszolgáltatás érdekében.

3. Egyes élelmiszerek kiküszöbölésére volt szükség. Reggelire kedvence a boltban kapható „fitnesz” müzli volt. Mivel ez igen sok cukrot tartalmaz, kapott alternatívát, saját készítésű egészséges müzli receptet, mely azonnal új kedvenccé lépett elő – a családnál is. A munkahelyen délutánonként vásárolt nasit kiváltottuk gyümölccsel, mivel ez így jól esett neki. Igaz, hogy édes gyümölcsöt délután már nem ajánlatos enni, az alma/narancs/szőlő mégis megengedett volt, hiszen egyik napról a másikra nem lett volna értelme túlságosan radikális változtatásokat bevezetni: visszavetette volna a motivációt. 

 4. Ebédre a program kezdete előtt nem főzött magának, főtt ételt sem mindig fogyasztott. Megállapodtunk abban, hogy napi egy meleg étkezésre szükség van, melyet a menzai étkezés helyett megpróbál magának elkészíteni a hagyományos alapanyagok mellőzésével." 
   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése