.

.
.

2014. március 25., kedd

KÉKSAJTOS - AVOKÁDÓKRÉM



Ritka "faj".
Viszont annál nagyobb csemege!
Tényleg nagyon ritkán látni, akkor is csak igen rövid ideig, mert perceken belül eltűnik a tálból, a szem elől. Husss...volt, nincs avokádókrém!

Az a legjobb benne, hogy mindig az legmegfelelőbb avokádó erre az ételre, amit a Sparban már leakcióztak és meg akarnak tőle szabadulni, mert vészesen sötétedik és puhul...na, pont ez az, amit mi keresünk! Így lesz 290 Ft helyett 99-ért avokádónk, amit már szépen villával is szét tudunk nyomkodni, a magja pedig magától kiesik.

Sosem értettem, mit esznek az emberek az avokádón. Egyszer megkóstoltam - rosszul startolt nálam, mert már a világoszöld színe sem tetszett - és SEMMI íze nem volt. Félig még harsogott is...utólag olvastam valahol, hogy az éretlen avokádó mérgező. (Már nem emlékszem, ki kínált meg vele...)

Aztán jött ez a recept. Egy perui indián törzsfőnök suttogta a fülembe a halálos ágyán, hogy éljen tovább a legenda... 
kéksajtos avokádókrém


Szóval, 2 érett avokádót kikanalazunk egy tálba, sózzuk, borsozzuk, facsarunk hozzá egy kevés magmentes (!) citromlevet (lime-mal még finomabb).
Elnyomkodunk benne kb. 8-10 dekányi kék márványsajtot. Kóstolunk, utóízesítjük...és mehet rá a szelet rozskenyérre, nem túl vastagon.
Ez egy proteindús, tápláló "kenő-anyag", amihez nem ildomos húst enni...
(A guacamole is avokádóból készül, egyszer majd azzal is megpróbálkozunk. Kezdésnek, ismerkedésnek ezt ajánlom.)

Egészség!

ui: a képen látható tárgyak NEM illusztrációk! Csak a zeller az...az nem kell bele, viszont jól néz ki.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése