.

.
.

2014. július 14., hétfő

TANÍTÁS A TESTEDRŐL - 5. Lecke - Mítosz és valóság: ESTE HAT UTÁN MÁR NEM ESZEK SEMMIT


Az életmódváltás olyan út, amely során szükségszerűen van egy szakasz, amikor tévhitek, "mítoszok" mentén haladsz: azt hiszed, megteszel mindent a siker érdekében, pedig nem csinálsz mást, mint buta tévhiteket követsz. Ilyen tévhit az "óóóó, én este hat után már nem eszek semmit sem" is.

Remélem, Te már ezen túl vagy, de sokan azt hiszik, ettől jön az eredmény, és úton-útfélen ezzel büszkélkednek. Pedig ez nagyon rossz.

Miért?

Azért, mert már rég megtanítottuk Neked, hogy

-----------------------------------------------------------------------

1. S-O-H-A N-E É-H-E-Z-Z!
2. 2-4 ÓRÁNKÉNT EGYÉL!

------------------------------------------------------------------------

Mi következik ebből?

A) Este hat után még legalább 4-5 órán át ébren van a legtöbb ember. Ha vesszük ezt az időt, és még azt is hozzászámítjuk, hogy éjjel alszunk, akkor 12-14 órán keresztül vidáman tápanyag nélkül van a tested.

Mit hisz ő? Mert hogy okosabb, mint Te: éhínség van, gyerünk, gyerünk: RAKTÁROZNI! Mit fog raktározni a drága? Hát ZSÍRT!

*************

B) A sport teljesítménye egy nagy büdös nulla lesz annak, aki ezt a mítoszt követi. Képzeld csak el: emberünk edz mondjuk este 7-től 8-ig. Étvágya nem nagyon lesz közvetlenül utána, azt' hú de jó, 10-kor lefekszik, nehogy még elkapja az éhség. Az ágyban kicsit már korog a gyomra, de elalszik, ő a hős.

Aha. Valójában tudod, mi történik? Csóró izmai nem tudnak honnan fehérjét nyerni, a szénhidrát raktárai nem tudnak miből visszatöltődni, így a szervezete elkezdi bontani az izmait, hogy aminosavakból állítson elő glükózt.

----> Szóval az izmai nem hogy épülnének, hanem bomlanak, úgyhogy emberünknek se energiája nem lesz, se formás alakja. Na, az főleg nem!!!

-------------------------------------------------------------------------------
MEGOLDÁS: Szépen egyél 2-4 óránként, főleg edzés után. Az utolsó étkezés és a lefekvés között kb 2 óra teljen el.
-------------------------------------------------------------------------------

Ennyi!

Egyetek finomakat ésszel,
és
nőjetek nagyra Nekem

Hajrá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése